Enquête zelfevaluatie - heb jij hem al ingevuld?

Enquête zelfevaluatie - heb jij hem al ingevuld?

Gemeenten voeren jaarlijks een zelfevaluatie uit op de BRP. Deze zelfevaluatie bestaat uit een vragenlijst, een bestandscontrole en een inhoudelijke controle van persoonslijsten op basis van brondocumenten.
Afgelopen zomer heeft RvIG de vragenlijst van de zelfevaluatie doorontwikkeld door het normenkader te introduceren. Het normenkader is een set toetsbare normen die gemeenten helpt om de kwaliteit van hun BRP-registratie en -dienstverlening te meten en te verbeteren

De rechtmatigheidsvragen geven inzicht in normen die toezien op het naleven van de wet- en regelgeving. Hierin is het aantal antwoordmogelijkheden aangevuld om het zo mogelijk te maken een antwoord te selecteren dat het best bij de gemeentelijke situatie past. 
De volwassenheidsvragen zijn nieuw en gaan over interne normen die toezien op de sturing door gemeenten op de eigen kwaliteitsdoelen voor de BRP. 
 
De gewijzigde zelfevaluatie zou gemeenten een betere manier moeten bieden om de kwaliteit van de BRP te meten en hierover te rapporteren aan het college van B&W. 
 
RvIG wil weten of de vernieuwing van de BRP hierin is geslaagd en zoekt daarom de mening van gemeenten. Hiervoor is aan de contactpersonen bij de gemeenten, per mail een enquête gestuurd over de zelfevaluatie. Mocht je willen reageren op de enquête maar heb je geen mail ontvangen dan kun je de enquête hier invullen.

De NVVB roept gemeenten op om aan deze enquête deel te nemen om zo een compleet beeld terug te geven aan RvIG. 

Nieuwsoverzicht