Examencommissie verlengd hercertificeringstermijn van verlopen M1a/M1b/H3a certificaten tot en met 30 juni 2023!

Examencommissie verlengd hercertificeringstermijn van verlopen M1a/M1b/H3a certificaten tot en met 30 juni 2023!

De Examencommissie van de NVVB PublieksAcademie heeft besloten de hercertificeringstermijn van al verlopen M1a, M1b en H3a certificaten nog éénmalig te verlengen tot en met 30 juni 2023 vanwege de coronaperiode en tegelijkertijd de werkdruk en (onder)bezetting bij Burgerzaken.

Heb jij een verlopen M1a, M1b en/of H3a certificaat uit 2016, 2017, 2018 of 2019, zorg dan dat je je vóór 30 juni 2023 laat hercertificeren voor het behalen van een PE (Permanente Educatie)-certificaat van de NVVB PublieksAcademie.

Heb jij een (bijna) verlopen M1a (nieuw B1a) certificaat en eventueel een (bijna) verlopen M1b (nieuw B1b) certificaat en wil jij je PE-certificaat B1a / B1b behalen? Schrijf je dan in voor de Actualiteitendag (hercertificering) van B1a (oude M1a) en eventueel ook die van B1b (oude M1b). En behaal daarna opnieuw het bijbehorende hercertificerings-theorie-examen  B1a en/of B1b.

Heb jij een (bijna) verlopen H3a (nieuw S3) certificaat en wil jij je PE-certificaat van S3 behalen? Volg dan de Actualiteitendagen van B1a en B1b en behaal het hercertificerings-theorie-examen van S3 .

Belangrijk! M1a, M1b en H3a certificaten die behaald zijn in of na 2020, dienen binnen de driejaarstermijn te zijn geactualiseerd voor het behalen van een PE-certificaat. Dat wil zeggen dat je in het laatste halfjaar van de driejaarstermijn kan starten met het hercertificeren van jouw certificaat en dus de bijbehorende Actualiteitendag kan gaan volgen en opnieuw het betreffende hercertificerings-theorie-examen kan gaan behalen. Jouw PE-certificaat met een nieuwe driejaarsstermijn zal in gaan vanaf de datum waarop jouw oorspronkelijk behaalde certificaat zou verlopen.

Hercertificeer jij je niet op tijd binnen de driejaarstermijn, dan dien je de ID-fraudemodule(s) in zijn geheel opnieuw te behalen (vaardigheidstraining inclusief vaardigheidsexamen(s) en het (de) theorie-examen(s)).

Houd dit dus goed voor jezelf in de gaten!

Vragen? Neem contact op met de NVVB PublieksAcademie via publieksacademie@nvvb.nl of 079-3031725.

Nieuwsoverzicht