Fraude-indicatoren toegevoegd aan het Dashboard Managementinformatie

Bent u ook bezig met het bestrijden/tegengaan van fraude? Vanaf 1 mei 2016 worden ook indicatoren m.b.t. de adreskwaliteit in het Dashboard Managementinformatie ontsloten. Het gaat onder andere om briefadressen, VOW en adressen met veel inschrijvingen; belangrijke indicatoren als het gaat om adresfraude. Het ontsluiten van deze data kan dankzij de samenwerking met de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), die deze gegevens voor alle deelnemende gemeenten periodiek aan ons aanlevert. De nieuwe indicatoren maken het mogelijk om te benchmarken op adreskwaliteit. Dit kan aanleiding geven om contact op te nemen met andere gemeenten, van elkaar te leren en zo de adreskwaliteit te verhogen. 

De NVVB biedt haar leden een service aan die relevante en actuele gegevens oplevert rondom de eigen dienstverlening: het Dashboard Managementinformatie. Dit is een digitaal dashboard met 35 kritische prestatie-indicatoren (KPI’s) op basis waarvan u de kwaliteit, service en kosten van de dienstverlening binnen uw gemeente op een eenvoudige manier kunt monitoren en vergelijken met andere gemeenten.

Meer weten over het Dashboard Managementinformatie? Neemt u dan contact op met Patrick Nelen. Hij is te bereiken op 06-31939620 of via patricknelen@nvvb.nl

Nieuwsoverzicht