Gevolgen van Modern Migratiebeleid voor procesgang GBA-IND

Per 1 juni is de Wet modern migratiebeleid in werking getreden. Dit heeft gevolgen voor de aanvraagprocedures voor vreemdelingen die in Nederland willen verblijven en hun referenten.
De inwerkingtreding heeft ook gevolgen voor de inschrijfprocedure van vreemdelingen in de GBA. Vreemdelingen die een aanvraagprocedure onder het moderne migratiebeleid hebben doorlopen, melden zich reeds sinds eind juni bij hun gemeente voor inschrijving in de GBA.

Onder het moderne migratiebeleid zullen vreemdelingen zich met hun verblijfsdocument aan het GBA-loket melden waarna inschrijving kan plaatsvinden. De procedure waarin gebruik wordt gemaakt van het bewijs van bekendmaking (BVB) vervalt daarmee op termijn voor MVV-plichtige vreemdelingen. Het kan tot uiterlijk 1 maart 2014 voorkomen dat een vreemdeling zich bij de gemeentebalie meldt voor inschrijving in de GBA, met een MVV-sticker (Machtiging tot Voorlopig Verblijf) in zijn paspoort, afgegeven vóór 1 juni 2013. In dat geval wordt geadviseerd een BVB af te geven. Dus wanneer de MVV op of na 1 juni is afgegeven, verblijft de vreemdeling rechtmatig in Nederland en is er geen BVB nodig.

Lees hier

Nieuwsoverzicht