Grote belangstelling voor de gratis opleiding invoering van de Wet BRP en voorkomen fraude

Gemeenten willen graag meewerken aan fraudebestrijding en goed voorbereid zijn op nieuwe ontwikkelingen rondom anti-fraudemaatregelen en de Wet Basisregistratie personen die op 6 januari de Wet GBA zal vervangen. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen dat het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens

De opleidingen worden op 3 niveaus aangeboden; MBO-2, MBO-4 en HBO. Er zijn 8 modules

In de afgelopen tijd zijn is het projectteam NBP zeer druk geweest met het verwerken van de aanmeldingen voor vouchers voor het gratis volgen van een opleiding. De deadline van aanmelden (1 december 2013) is inmiddels verstreken voor een aantal modules is het maximum aantal uit te geven vouchers bereikt. De mensen die een voucher hebben gekregen, kunnen een offerte bij een of meer opleidingsinstellingen opvragen en vervolgens de opleiding gaan volgen. De mensen die zich na 1 december hebben aangemeld of voor een module die in eerste instantie ‘vol’ is, zijn op de zogenaamde ‘reservelijst’ gekomen.

Met het beschikbare budget heeft het project een schatting gemaakt voor het aantal vouchers dat ze kunnen uitgeven. Echter de offertes moeten uitwijzen hoeveel opleidingen we kunnen verstrekken met dit budget. De personen op de reservelijst willen natuurlijk snel weten waar zij aan toe zijn. De prijzen in de offertes zijn hiervoor cruciaal.

Het project heeft veel meer aanmeldingen gekregen dan verwacht. En daarom wil de opdrachtgever dat er maximale inspanning wordt gedaan om zoveel mogelijk mensen een opleiding te laten volgen binnen het beschikbare budget. En dat betekent dat het project een beroep gaat doen op de mensen die een voucher hebben gekregen en opleiders, om inzicht te krijgen in de kosten en daadwerkelijk uitgegeven voucher. De mensen die vouchers hebben gekregen en de opleiders krijgen hierover individueel bericht.

Nieuwsoverzicht