Het is zover! De nieuwe KennisScans zijn nu beschikbaar!

Het is zover! De nieuwe KennisScans zijn nu beschikbaar!

Wil jij de kennis van jouw medewerker(s) laten testen, bijvoorbeeld om te zien waar jouw medewerker(s) nog (bij)scholing in nodig heeft/hebben om over de meest actuele kennis te beschikken voor het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden? Laat hen dan de NVVB KennisScan maken! Ook een handige tool voor het opmaken van een opleidingsplan voor jouw afdeling. Of om te bezien of jouw medewerker op basis van een aantal jaren werkervaring en/of behaalde (oude) diploma’s/certificaten voor de Grandfatherregeling (PE-examen) in aanmerking kan komen binnen het Diplomastelsel Burgerzaken. 
 
Er zijn zeven KennisScans per diplomalijn samengesteld, zo kun je dus een KennisScan afleggen over:

  1. Basiskennis Burgerzaken (NLQF-4) – 45 vragen / 150 minuten
  2. Verblijf en adres (NLQF-4) – 40 vragen / 150 minuten
  3. Burgerlijke stand – Basis (NLQF-4) – 50 vragen / 150 minuten
  4. Basisregistratie personen – Basis (NLQF-4) – 65 vragen / 180 minuten
  5. Specialist Identiteitsdocumenten – 30 vragen / 120 minuten
  6. Specialist Burgerlijke stand – 25 vragen / 120 minuten
  7. Specialist Basisregistratie personen – 45 vragen / 150 minuten

Prijs per KennisScan per diplomalijn: €59,- ex btw

Ook zijn er twee algemene KennisScans gemaakt over alle NLQF-4 en NLQF-6 diplomalijnen (met theorie-onderdelen), te weten:

  1. Algehele KennisScan NLQF-4 (diplomalijn 1 t/m 4) – 145 vragen / 300 minuten
  2. Algehele KennisScan NLQF-6 (diplomalijn 5 t/m 7) – 80 vragen / 180 minuten

Prijs per Algehele KennisScan NLQF-4 of NLQF-6: €175,- ex btw

Een kennisscan is samengesteld op basis van toetstermen uit een toetsplan welke evenwichtig zijn verdeeld over het hele toetsplan, met als doel een representatief beeld te schetsen van de aan de diplomalijn toebehorende modules. Een kennisscan gaat uit van losse modules, maar wel samengebracht in één kennisscan per diplomalijn. Bij een kennisscan krijgt de deelnemer als feedback hoe hij procentueel gescoord heeft per module. Hiermee kan hij zien hoe modules worden beheerst. Bij een kennisscan is geen cesuur (slagingsgrens) aan de orde. De gemeente/leidinggevende bepaalt zelf wat een realistisch percentage is dat geldt als zijnde dat de medewerker over ‘voldoende actuele kennis’ beschikt en of (bij)scholing (inclusief examen doen) nodig is. Een kennisscan is qua grootte ongeveer ¼ van het totaal aantal vragen van alle theoriedelen van de modules binnen een diplomalijn. De duur van de kennisscan is ruim en varieert van 120, 150, 180 minuten en 300 minuten. Bij een herhaald gebruik van een kennisscan worden steeds dezelfde vragen gepresenteerd, maar per module wel steeds in een andere volgorde.
 
Let op! Inloggen met de ticketgegevens voor het afnemen van een KennisScan is eenmalig mogelijk. Sluit je de KennisScan af of zijn er andere (technische) storingen aan de hand waardoor je de scan niet hebt kunnen afmaken, dan kun je enkel opnieuw inloggen met een nieuw ticket. Hier zijn kosten aan verbonden.  
 
Interesse in een NVVB KennisScan?
Binnenkort vind je het (digitale) inschrijfformulier terug op de PublieksAcademie website. Tot die tijd kun je een e-mail sturen naar: publieksacademie@nvvb.nl met: gegevens medewerkers (voor- en achternaam, e-mailadres), per medewerker welke kennisscan(s) gewenst is (zijn), contactpersoon voor versturen van informatie/tickets medewerkers en rapportage na maken van de kennisscans, factuurgegevens.

Nieuwsoverzicht