Informatie GBA-roadshow 2013

Ook dit jaar organiseert het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) een GBA-roadshow. Dit keer in oktober en november 2013 op drie locaties in Nederland. Met presentaties en workshops staan recent uitgevoerde onderzoeken en pilots op het programma. Verder informeren wij u over de ontwikkelingen van de GBA op het gebied van fraudebestrijding.

Programma 

09.00 - 09.30 uur Ontvangst met koffie
09.30 - 09.55 uur Welkom plenair door dagvoorzitter
10.05 - 11.00 uur Workshop ronde 1: keuze uit de 7 sessies
11.10 - 12.00 uur Workshop ronde 2: keuze uit de 7 sessies
12.00 - 13.20 uur Netwerklunch en informatiemarkt
13.30 - 14.25 uur Workshop ronde 3: keuze uit de 7 sessies
14.25 - 14.35 uur Wissel tussen de zalen met een drankje
14.45 - 15.45 uur  Workshop ronde 4: keuze uit de 7 sessies
15.55 - 16.30 uur Borrel

U kunt kiezen uit de volgende workshops en presentaties (onderwerpen onder voorbehoud):

  1. Wat is de juiste handelwijze van ambtenaren burgerzaken en burgerlijke stand in geval van vermoedens onterechte aangiften van verblijf, vertrek en verhuizing en onterechte aangifte van geboorte? Hoe kunnen gemeenten in dit kader bijdragen aan fraudebestrijding? Welke bijdrage levert het project "Naar Betrouwbare Persoongegevens" aan deze problematiek?
  2. Hoe gaan gemeenten om met leegstand van gebouwen en met adresonderzoek?
  3. Een gemeente en afnemer vertellen hoe u burgers met de vermelding 'Vertrokken Onbekend Waarheen' (VOW) toch kunt vinden en hoe u ermee om kunt gaan voor wat betreft in- of uitschrijven. (Taskforce VOW)
  4. Ervaring met bestandsvergelijking en 'Inkijk UWV' bij gemeente Amsterdam.
  5. De komst van de Wet basisregistratie personen. Wat verandert er voor de ambtenaar burgerzaken?
  6. Hoe is de kwaliteit van de gegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA)? Is er nog verschil tussen de bron en de landelijkeGBA-verstrekkingsvoorziening?
  7. De komst van de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Wat verandert er voor de afnemer van de GBA en voor de ambtenaar burgerzaken?

De workshops zijn gericht op medewerkers burgerzaken van gemeenten. Maar de workshops 2, 4, 6 en 7 zijn zeker ook voor afnemers interessant. Van de sessies zal een verslag worden gemaakt. Deelname is kosteloos. U kunt zich tot drie dagen voor aanvang aanmelden via de onderstaande links. Bevestiging van deelname en een routebeschrijving ontvangt u vlak voor aanvang via e-mail.

Graag tot ziens op de GBA-roadshow 2013!

De roadshow is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en AgentschapBPR en wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Nieuwsoverzicht