Nieuw formulier reizen met minderjarigen per 6 december

Nieuw formulier reizen met minderjarigen per 6 december

Uit het project verbeteren gezagsinformatie bleek dat verbetering van het toestemmingsformulier reizen met minderjarigen nodig was, om het formulier zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken voor de burger. Met het toestemmingsformulier kan de minderjarige, al dan niet begeleid door een van de ouders, aantonen dat er toestemming is voor de reis. Middels een aanvullend document kan het gezag worden aangetoond. Het formulier kan een controle door de Marechaussee versnellen en leidt tot minder stress voor ouders aan de grens. De controle is van groot belang in het tegengaan van kinderontvoering.
 
Per 6 december kan de burger de nieuwe versie van het formulier toestemming reizen met minderjarigen naar het buitenland online downloaden op de website van de Rijksoverheid en handmatig invullen. Er is ook een Engelse versie beschikbaar. We adviseren dringend op de gemeentelijke website naar deze URL te verwijzen. Als overgang kan het oude formulier nog drie maanden (tot 1 maart 2024) worden gebruikt.
 
Hebben ouders nog inhoudelijke vragen over dit onderwerp of vragen over de persoonlijke situatie, verwijs ze dan naar de vakantielijn van het Centrum IKO.

Nieuwsoverzicht