Nieuwe versie Rapport Binnengemeentelijke leveringen (BGL)

De nieuwe versie van het rapport Binnengemeentelijke leveringen (BGL) bevat een verdere uitdieping van  plateau 1 zoals dat in het eerste rapport BGL (2012) als onderdeel van de platformstrategie is beschreven. Afgelopen zomer en ook nog in september hebben wij u bericht dat wij de nieuwe versie zouden publiceren als duidelijk zou zijn welke koers de BRP zou gaan varen. Daarover heeft de minister in oktober een beslissing genomen. De koers is nu duidelijk en de gevolgen ervan hebben wij verwerkt in het vernieuwde rapport BGL.
Het vernieuwde rapport BGL van Operatie BRP is in opdracht van de VNG tot stand gekomen. Leveranciers, leden van expertgroepen en medewerkers van het programma mGBA hebben hun welkome bijdrage eraan geleverd.

Waarom is BGL zo belangrijk?

De invoering van de Basisregistratie Personen (BRP) heeft gevolgen voor de levering van persoonsgegevens aan binnengemeentelijke afnemers. Het goed op orde hebben van de binnengemeentelijke ICT-infrastructuur is hieraan voorwaardelijk. Dit rapport geeft gemeenten hiervoor een handreiking als antwoord op de vraag; hoe kunnen gemeenten als afnemer aansluiten op de BRP en het binnengemeentelijk gegevensmanagement in de breedste zin van het woord inregelen? De rol van bijhouder wordt in dit rapport niet behandeld.

Ondersteuning door Operatie BRP

De minister van BZK meldde in zijn brief aan de Tweede Kamer van 28 oktober jl. dat er vertraging bij de realisatie van de landelijke voorzieningen voor de BRP is. De invoering van de BRP duurt dus langer. Daarnaast hebben gemeenten aangegeven dat de aanpassingen in de ICT-infrastructuur complex zijn en dat ze bij de aanpak ervan extra ondersteuning nodig hebben. VNG en KING willen deze ondersteuning graag leveren. Ze gaan de  ruimte in  tijd die is ontstaan door het later opleveren van de centrale voorzieningen van de BRP, gebruiken om gemeenten specifiek op het terrein van de BGL te ondersteunen. Het bijgaande rapport vormt hierbij de basis en leidraad.

Klik hier voor het rapport.

Bron: KING

 

Nieuwsoverzicht