Nieuwsbrief Registratie Niet-Ingezetenen nummer 2

Planning initiële vulling Registratie Niet-Ingezetenen

Geachte heer/mevrouw,

De datum voor de initiële vulling van de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) vanuit de gemeenten is bekend en staat gepland in het weekend van: 5 september tot en met 7 september 2014.

Wat wordt van u verwacht?

Verwijderen afnemersindicaties
Op of rond 20 juni jl. hebben alle gemeenten een procedure uitgevoerd om de afnemersindicaties van de persoonslijsten te verwijderen. Aanstaande vrijdag 4 juli wordt de procedure nogmaals uitgevoerd als ‘veegactie’, om zeker te zijn dat nu alle afnemersindicaties verwijderd zijn. Het is belangrijk dat alle gemeenten op dezelfde dag deze procedure uitvoeren. Kijk voor meer informatie over deze procedure op onze website.

Stappenplan initiële vulling
We willen u graag zo goed mogelijk voorbereiden op de aansluiting op de RNI. In een volgende nieuwsbrief ontvangt u daarom een stappenplan dat u moet te doorlopen tijdens het weekend van de initiële vulling. Daarnaast kunt u voor de specifieke technische stappen contact opnemen met uw leverancier of de ondersteuningssite van uw leverancier raadplegen.
Meer informatie over de planning en de RNI vindt u wederom op onze website.
De initiële vulling vanuit de gemeenten valt onder stap 4. Het gaat in deze stap om het 'verhuizen' alle persoonslijsten waarvan de bijhouding is opgeschort met reden 'E' of 'M' van de gemeenten naar de RNI. Dit betreft ongeveer anderhalf miljoen persoonslijsten. De initiële vulling vindt plaats via het reguliere berichtenverkeer, zoals beschreven in het Logisch Ontwerp GBA 3.8, paragraaf III.2.26.

Geef uw contactpersoon door
Wij willen u nogmaals vragen om – als u dit nog niet heeft gedaan – de contactpersoon door te geven die beschikbaar is tijdens het weekend van de initiële vulling van 5 tot en met 7 september 2014. Het is belangrijk dat er tijdens dit weekend iemand bereikbaar is voor als er problemen optreden. Zorg dat deze ruim van tevoren op de hoogte is en dat wij over de juiste contactgegevens beschikken.
Op dit moment bent u als ontvanger van deze e-mail ook degene die wij zullen aanspreken bij calamiteiten. Als er voor het genoemde weekend een vervangende verantwoordelijke is aangesteld, ontvangen wij hier graag tijdig de gegevens van. Deze kunt u doorgeven via agentschap@bprbzk.nl

Als u hier vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact met ons opnemen door te e-mailen naar: agentschap@bprbzk.nl

U kunt reageren op deze nieuwsbrief via de contactpagina

Bron: www.bprbzk.nl 

Nieuwsoverzicht