NVVB webinar IPR gecombineerde geslachtsnaam

NVVB webinar IPR gecombineerde geslachtsnaam

De NVVB organiseert en faciliteert op donderdag 16 november van 10.00 tot 11.30 uur, en op dinsdag 28 november van 10.00 tot 11.30 uur een herhaling, namens het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) een tweede webinar over de wet introductie gecombineerde geslachtsnaam.

In deze webinar gaan we in op de internationale aspecten van de nieuwe wet. Wat verandert er voor bipatride Nederlandse kinderen? Welke mogelijkheden voor naamskeuze zijn er voor kinderen die na registratie een vreemde nationaliteit zullen verkrijgen? Welke mogelijkheden zijn er om mannelijke of vrouwelijke geslachtsnamen te verbuigen naar het geslacht van het kind? Geldt het vereiste van eenheid van namen ook in internationale gevallen? Welke overgangsregels gelden er voor deze groep? Verandert er ook wat voor ouders van niet-Nederlandse kinderen? Moeten ouders ook betalen voor de toepassing van vreemd naamrecht? Eric Gubbels en Lies Punselie gaan in deze tweede webinar in op de IPR-regels in het nieuwe naamrecht en de gevolgen daarvan voor ons werk.

Onze leden (individuele leden en medewerkers bij een gemeente) mogen (gratis) deelnemen aan deze webinar. Ben je dus individueel lid van de NVVB of werkzaam bij een Nederlandse gemeente, dan kun je jezelf aanmelden voor deze webinar. Val jij niet onder deze groep, dan kun je deze webinar helaas niet volgen. Schrijf je hier in.

Nieuwsoverzicht