Operatie BRP: Ondersteuning in ZIP-formaat op NVVB regiocongres in Vianen

Concrete aanpak binnengemeentelijke informatiehuishouding

Op 12 november 2013 vond het NVVB regiocongres Zuid-Holland/Zeeland en Utrecht plaats in Vianen. Operatie BRP was hier aanwezig met een stand, samen met het Agentschap BPR en het programma mGBA. De organisatie van het congres had Operatie BRP bovendien een podium geboden om over de nieuwe concrete aanpak van Operatie BRP te vertellen.

Ondersteuning in ZIP-formaat

In de ochtend presenteerde implementatiebegeleider Rob Driehuis wat de concrete aanpak van de binnengemeentelijke informatiehuishouding – ‘Ondersteuning in ZIP-formaat’ gedoopt-  nu precies inhoudt en waarom die is ontwikkeld. De aanleiding hiervoor werd gevormd door de vele vragen die gemeenten  rondom de binnengemeentelijke informatiehuishouding hadden.
Gemeenten moeten immers hun informatiehuishouding op orde hebben, alvorens ze kunnen aansluiten op de BRP. Zo ontwikkelden de implementatiebegeleiders de workshop ‘ondersteuning in ZIP-formaat’.

Terug bij de stand, na de presentatie, bleek de animo groot. De vele gesprekken die die dag over dit onderwerp volgden, resulteerden in verscheidene afspraken met gemeenten voor het geven van een workshop.

Hebt u als gemeente ook belangstelling voor de Ondersteuning in ZIP-formaat, neemt u dan contact op met uw implementatiebegeleider

Bron: http://new.kinggemeenten.nl/operatie-brp/nieuws/ondersteuning-in-zip-formaat-op-nvvb-congres-vianen

Nieuwsoverzicht