Samenvatting stuurgroep mGBA van 19 december 2013

Op 19 december jl. heeft de stuurgroep mGBA gesproken over de scope, de planning en de begroting van het programma mGBA. De stuurgroep heeft de scope vastgesteld aan de hand van de scope-overzichten die door Gartner zijn gehanteerd bij de telling van de functiepunten en aan de hand van de Dienstencatalogus afnemers.

De stuurgroep heeft in het verlengde daarvan een eerste concept van de planning en begroting besproken die zijn opgesteld door het projectteam Ontwerp en Realisatie. In de stuurgroep van januari zullen planning en begroting worden vastgesteld.

De stuurgroep heeft ingestemd met de voorstellen voor de aanpak communicatie 1 gezicht. De naam van de nieuwe, gezamenlijke website wordt www.operatieBRP.nl

Vastgestelde stukken
De stuurgroep heeft op 19 december 2013 de volgende stukken vastgesteld:

  • Scopelijst en scope-overzichten van door Gartner getelde functionaliteit;
  • Dienstencatalogus afnemers 0.9; (In deze Dienstencatalogus moeten de opmerkingen van de laatste Expertgroep afnemers nog worden verwerkt. De 1.0 versie zal ter formele vaststelling voorliggen in de stuurgroepvergadering van januari a.s.).
  • Nieuw format voortgangsrapportage;
  • Voorstel aanpak Quality Assurance;
  • Bijgestelde notitie besturingsmodel;
  • Aanpak communicatie 1 gezicht.

De stuurgroep heeft daarnaast ingestemd met het advies van de gedelegeerd opdrachtgever om bespreking van onderwerpen die de governance BRP betreffen te laten plaatsvinden in het Gebruikersoverleg BRP.

Volgende stuurgroep en vergaderschema 2014
De volgende stuurgroep vindt plaats op 23 januari 2014. In deze vergadering wil de stuurgroep de planning en begroting kunnen vaststellen.

De stuurgroep vergadert in 2014 telkens op de derde donderdag van de maand. Alleen in de maanden januari, maart en mei van 2014 vergadert de stuurgroep op de vierde donderdag.

Klik hier

Nieuwsoverzicht