Stand van zaken modernisering GBA

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) bericht het volgende:
In de brief van 23 mei 2013 heeft de minister van BZK de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van problemen bij de bouw van de ICT-voorziening BRP. Hij stelt in die brief dat die problemen zonder ingrepen zullen leiden tot uitloop in de planning van het programma en daarmee tot overschrijding van het budget. In het Algemeen Overleg waarin deze brief aan de orde kwam heeft de minister aangegeven dat hij de mogelijkheden laat onderzoeken om de gevolgen van die vertraging voor zowel de planning als voor de kosten te beheersen. In dat kader zijn verschillende scenario's uitgewerkt. De minister heeft in het AO toegezegd de Tweede Kamer te informeren nadat hij advies heeft gekregen van de interbestuurlijke stuurgroep.

Het onderzoek naar de scenario's is inmiddels in een afrondende fase. Het onderzoeksbureau Gartner voert een validatie uit op de kosten, doorlooptijd en risico's van de verschillende voorliggende scenario's. In de komende weken levert Gartner een rapport op en zal de interbestuurlijke stuurgroep mGBA zijn advies aan de minister uitbrengen.

Op basis van het advies van de stuurgroep en uitkomsten van bestuurlijk overleg over de koers en financiering van de mGBA, zal de minister een besluit nemen over het vervolgtraject voor de modernisering. Hij streeft ernaar om de Tweede Kamer daarover rond het herfstreces te informeren. Meteen daarna worden ook gemeenten, afnemers en andere stakeholders geïnformeerd.

Nieuwsoverzicht