Stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014

Onderwerpen waarover de stuurgroep heeft gesproken

De stuurgroep heeft op 27 maart 2014 gesproken over de planning van het ontwikkelproject. Deze is in de afgelopen periode in detail uitgewerkt en is door de stuurgroep vastgesteld. De consequenties van ontwerpaspecten 4 (aanpassingen aan de gegevensset, vastgesteld in de stuurgroep van januari jl.) zijn zowel in de planning als de begroting meegenomen. De ontwikkelplanning en begroting blijven binnen het door de stuurgroep aangegeven kader: de ontwikkeling van de ICT-voorzieningen is in Q4 2016 gereed. Gemeenten en afnemers kunnen eind 2016 beginnen met aansluiten op de levering.

Op basis van de nu vastgestelde ontwikkelplanning zal in de komende weken een "road map" worden opgesteld waarin ook de andere onderdelen van Operatie BRP zijn opgenomen, zoals acceptatietesten, in productie nemen en implementatie. De stuurgroep zal zich hierover in de vergadering van mei buigen en dan ook spreken over de governance.

De stuurgroep heeft ingestemd met de begroting van Operatie BRP waarin voorstellen zijn verwerkt die ten doel hebben de financiële reserve in de begroting te verhogen. Deze voorstellen betreffen onder meer het maximeren van het aantal testen van de conversiesoftware met productiedata. Daarbij geldt dat de stuurgroep indien nodig later kan besluiten om aanvullende testen van conversiesoftware uit te laten voeren. In opdracht van de stuurgroep schort het ontwikkelproject verder de werkzaamheden aan een beperkt aantal functionaliteiten op. De stuurgroep zal op een later moment  bepalen of deze alsnog ontwikkeld worden.
Ten aanzien van het leggen van relaties tussen persoonslijsten tijdens de conversie (baseline 2) is in 2% van de gevallen voorzien dat de relatie niet met behulp van software wordt gelegd. In die gevallen moeten de gemeenten de relatie zelf leggen. Door middel van de kwaliteitsmonitor ontvangen gemeenten hieromtrent signaleringen. De precieze aanpak daarvoor werkt het programma in samenwerking met BPR in de komende periode uit, aansluitend worden gemeenten hierover geïnformeerd.

Vastgestelde stukken

De stuurgroep heeft op 27 maart 2014 de volgende stukken vastgesteld:

  • BRP Opleverplan versie 1.1. Het BRP Opleverplan zal in de loop van april worden gepubliceerd op de website www.operatiebrp.nl.;
  • Planning en begroting operatie BRP versie 20 maart 2014;
  • Voortgangsrapportage Operatie BRP over de maand februari 2014.

Volgende stuurgroepvergadering en vergaderschema 2014

De volgende stuurgroepvergadering vindt plaats op 17 april 2014. De stuurgroep vergadert in 2014 op de derde donderdag van de maand. Alleen in de maand mei van 2014 vergadert de stuurgroep op de vierde donderdag.

Meer informatie

Klik hier voor de nieuwsbrief Operatie BRP.

Bron: www.operatiebrp.nl

Nieuwsoverzicht