Trainingen tegengaan ID-fraude populair

Trainingen tegengaan ID-fraude populair

De modules tegengaan ID-fraude uit het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie worden door steeds meer gemeenten/medewerkers Burgerzaken gevolgd en aangevraagd als incompany training. Het herkennen van ID-fraude is bij Burgerzaken ontzettend van belang en om die reden zijn deze modules dan ook in 2015/2016 door de NVVB ontwikkeld in samenwerking met de KMar, IND en AVIM.
 
Een grote aandrijfveer nu is natuurlijk het onderzoek dat loopt vanuit BZK naar verplichte certificering en de paspoortpiek die eraan komt, waardoor de vraag naar deze trainingen tegengaan ID-fraude heel groot is en het aanbod daardoor weinig lijkt.
 
Om een beeld te schetsen, wij zijn in de eerste jaren met zo’n 15-20 M1a (nu B1a) Identiteit en identiteitsdocumenten trainingen begonnen. Nu alleen al staan er voor Q4 2023 31 B1a-trainingen gepland. Met deze aantallen zul je per jaar uitkomen op gemiddeld 100 trainingen per jaar. Daar komen de andere trainingen van de andere modules nog bij. Je zult begrijpen dat deze stijging in afnames ervoor zorgt dat trainingen sneller vol zitten dan je van ons gewend bent.
 
Momenteel zijn we druk bezig met het uitzoeken van oplossingen. Een van de oplossingen is dat trainers die bij de koninklijke marechaussee hebben gewerkt trainingen voor ons mogen geven. Wij doen ons uiterste best op die manier (sneller) te kunnen voorzien in de benodigde trainingen.

Nieuwsoverzicht