Update Operatie BRP

Planning en begroting
De stuurgroep heeft op 23 januari 2014 de planning en de begroting besproken die door het project ontwerp & realisatie (van de ICT-voorzieningen) in detail zijn uitgewerkt. Deze planning en begroting blijven binnen de kaders van de eerder door Gartner gedane ramingen. De planning geeft aan dat de ontwikkeling van de BRP eind 2016 volledig gereed is, zoals door minister Plasterk op 28 oktober jl. is gemeld in zijn brief aan de Tweede Kamer.

In de vergadering van februari bespreekt de stuurgroep de test- en acceptatiestrategie. Nadat de aanpak van het test- en acceptatietraject uitgewerkt is, wordt duidelijk wanneer gemeenten en afnemers kunnen gaan aansluiten op de BRP. De stuurgroep streeft er naar gemeenten en afnemers zo snel mogelijk daarover te informeren.

Naam programma
De stuurgroep mGBA heeft de naam van het programma en van de stuurgroep omgedoopt in ‘Operatie BRP'. In het verlengde daarvan heeft de stuurgroep besloten dat vanaf begin februari door alle samenwerkende partijen in één huisstijl gecommuniceerd wordt en via één kanaal; een nieuw internetplatform www.operatiebrp.nl

Vastgestelde stukken 
De stuurgroep heeft op 23 januari de volgende stukken vastgesteld:

  • Dienstencatalogus afnemers 1.0;
  • Ontwerpaspecten delen 4, 5 en 6;
  • Voorstel nieuwe naam programma incl. schrijfwijzer.

Volgende stuurgroep en vergaderschema 2014
De volgende stuurgroep vindt, in afwijking van het reguliere vergaderritme, plaats op 26 februari 2014. De stuurgroep vergadert in 2014 telkens op de derde donderdag van de maand. Alleen in de maanden maart en mei van 2014 vergadert de stuurgroep op de vierde donderdag. 

Modernisering GBA wordt Operatie BRP

De programmanaam is gewijzigd modernisering GBA wordt Operatie BRP. Dit was de naam die tot nu toe door KING werd gebruikt voor de communicatie richting gemeenten. Vanaf nu staat Operatie BRP voor álle communicatie naar onze belangrijkste doelgroepen: alles over de komst van de BRP, voor gemeenten, afnemers en de leveranciers onder één naam.

Een nieuw internetplatform
Alle informatie is vanaf begin februari op één plek te vinden; namelijk een nieuw internetplatform: www.operatiebrp.nl

Nieuwsbrief
Wilt u de nieuwsbrief van Operatie BRP in de toekomst ontvangen, klik dan hier

Publicatie vastgestelde stukken
Vanaf begin februari 2014 vindt u op het nieuwe internetplatform www.operatiebrp.nl

  1. de Producten en dienstencatalogus voor afnemers (versie 1.0);
  2. de notities ontwerp aspecten delen 4, 5 en 6. Deel 4 bevat de gegevensset BRP!
    (de delen 1, 2 en 3 zijn al eerder gepubliceerd);
  3. de notitie gemeentelijke samenwerkingsverbanden.
    Van de notities ontwerpaspecten deel 1 t/m 6 volgt nog een integrale versie.

Bron: ministerie van BZK / Operatie BRP

Nieuwsoverzicht