PublieksAcademie stopt met de opleidingen M14 en H9

PublieksAcademie

Per 1 januari 2019 stopt de NVVB PublieksAcademie met het verzorgen van de opleidingen op het gebied van adresonderzoek en adreskwaliteit. Dit zijn de modules de modules Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14) en Adresonderzoek & adreskwaliteit II (H9).

De NVVB PublieksAcademie heeft sinds de start van de PublieksAcademie in september 2016 de bijzondere en belangrijke positie als opleider op het gebied van identiteits- en adresfraude voor medewerkers Burgerzaken en biedt sindsdien de opleiding ID- & Adresfraude aan. Deze opleiding bestaat uit 6 modules van het nieuwe diplomastelsel voor Burgerzaken (NVVB PublieksAcademie). Dit zijn de modules Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b), Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a), Identiteit & identiteitsdocumenten III (H3b), Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14) en Adresonderzoek & adreskwaliteit II (H9).

Met de start van de NVVB PublieksAcademie had de NVVB samen met ICTU vouchers vanuit het ministerie van BZK te verdelen om medewerkers Burgerzaken op te leiden op het gebied van ID- én adresfraude. Om die reden heeft de NVVB toen de adresmodules als opleider aangeboden. Ook in 2017 zijn er vanuit Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) vouchers verdeeld over LAA-gemeenten om bij de NVVB PublieksAcademie kosteloos de adresmodules (inclusief de examens) te volgen.

Ondanks deze voucherregelingen heeft de NVVB ervoor gekozen om zich als opleider van de markt terug te trekken en het opleiden op het gebied van adresonderzoek en adreskwaliteit aan de markt over te laten, zoals onze opleiders die partner zijn van de NVVB en/of licentiehouder zijn van het NVVB-programma Team van de Toekomst 2018. Zie ook onze website: www.publieksacademie.nvvb.nl.

Met de adresmodules stopt de NVVB PublieksAcademie per 1 januari 2019, omdat zij alleen als opleider wilt fungeren op de noodzakelijke onderwerpen, die niet door een andere (commerciële) partij in een bepaalde vorm en inhoud aangeboden mogen worden.

Op het gebied van opleiden tegen identiteitsfraude heeft en behoudt de NVVB de bijzondere en belangrijke opleiderspositie, zodat medewerkers Burgerzaken kwalitatief hoogwaardig in samenwerking met onze ketenpartners (KMar, IND, AVIM, OM) op worden geleid om identiteitsfraude tegen te gaan. De modules M1a, M1b, H3a en H3b worden ook na 1 januari 2019 nog steeds aangeboden. Tot op heden zijn er al zo’n 1192 medewerkers op het gebied van ID-fraude (herkennen look-a-likes en echtheidskenmerken reis- en brondocumenten) door de PublieksAcademie opgeleid. Dit aantal zal alleen nog maar toe gaan nemen, gezien de ontwikkelingen bij Burgerzaken en het (steeds meer toenemende) belang van kwalitatief hoogwaardig identificeren.

De planning voor de M1a, M1b, H3a en H3b trainingen voor 2019 wordt later deze maand bekend gemaakt.

De NVVB PublieksAcademie blijft de examinering van de modules Adresonderzoek & adreskwaliteit I & II (M14 en H9) faciliteren, net als van alle andere modules van de NVVB PublieksAcademie.

Benieuwd bij welke opleider je vanaf 1 januari 2019 terecht kan voor M14 en H9?
Kijk op: https://publieksacademie.nvvb.nl/alle-opleiders/

Interesse in de ID-fraude modules (M1a e.v.) van de NVVB PublieksAcademie?
Zowel geschikt voor KCC medewerkers, frontofficemedewerkers en backofficemedewerkers; vorm samen de identiteitsketen!

Bezoek de website of neem contact op met de PublieksAcademie via de e-mail of telefonisch via 079-3031725.